duminică, 22 februarie 2009

Supa buclucasa



Intr-o zi,luindu-l pe Basse de la gradi si tot vorbind cu educatoarea in timp ce il ajutam sa se imbrace,imi zice educatoarea ca nu stiu sa fac mincare dupa spusele lu Basse.Eu am ramas afis ca el nu prea comenteaza la mincare,baga in el orice,dar pesemne ca s-a saturat de mincarurile romanesti.

A delcarat in timp ce mincau ca mama nu stie sa faca asa supa buna.Intreb si io ca prostul ce supa au avut,supa de praz cu cartofi...ZIc ca nu stiu sa fac si ca nu am mincat niciodata asa supa si cer reteta..
Asa ca ieri m-am executat si am facut supa preferata a lu Basse

Supa de praz cu cartofi

2 bucati de praz intreg
4 cartofi sau 2 cartofi si 2 morcovi
2 kuburi knorr de legume sau pasare
o lingurita rozmarin
o juma de lingurita dragon
5 dl apa
5 dl lapte
2 dl creme fraiche,smintina..
1 dl patrunjel tocat marunt

Se ia prazul si se taie se caleste intr-un pic de ulei cu morcovul dat pe razatoare.Se adauga apa ,cuburile knorr, cartofii taiati felii si condimentele.Se da la fiert 15 minute si apoi compozitia se mixeaza cu mixerul sau se zdrobeste.Depinde ce instrumente de tortura aveti acasa.Se adauga lapte si jumate din cantitatea de smintina.Se da in clocot se adauga sare si piper dupa gust si la sfirsit patrunjelul tocat marunt.

13 comentarii:

Andreea Badran spunea...

Hmmm .... cam dubios aspectul! Dar daca-i place copilului ...

Anonim spunea...

Florina,nu fi trista pentru ce a zis Basse.Se intampla asta cu toti copii si cu toate mamele care isi duc copiii la gradinita.
Uite exista 2 feluri de mancare pe care eu nici in ziua de azi nu le fac ca la gradi.Papanasi,dar din aceea fierti si dati prin pesmet si tocanita de pui.
Asa sunt copiii .Li se pune pata pe cate un fel de mancare de la gradi si oricat te-ai straduinu ai sa o faci ca si acolo.
Plus ca acasa mananca singur cu tine.La gradi mananca impreuna cu inca 10 ,a5 ,cati or fi.Isi fac pofta unul de la celalalt.

Anonim spunea...

Parca era si o vorba...copiii manca mai bine in straini...
Sincer, probabil ca e buna...da' prea e de verde! :) :)

Anonim spunea...

ieri am fost cu sotul la cumparaturi. Printre altele am cumparat si supe gata preparate. inca nu le-am inceput, poate intr-o seara cand nu avem timp de bucatarit le vom manca, desi pt mine supele creme nu sunt supe si gata. Nu luam niciodata supe din magazin, de data asta am luat, probabil si din cauza ca am vazut ceva emisiune la tv legat de supele creme si de vitaminele pe care le contin.
Imi place ca ne dai retete...hmm

Andreea Badran spunea...

Acum sa stii, ca si plodul din dotare, i-a spus intr-o zi sora-mii ca lui nu-i place sa manance acasa ci doar la gradi. Si acum, fara nici o lipsa de modestie, eu chiar gatesc mult si bun si variat. Dar asa a simtit el!

Unknown spunea...

mai da le trantesc educatoarele astea cateodata... nu ti-a venit sa-i dai una? supa nu suna nasol, o sa incerc si eu sa vad ce o iesi, ca pe mine ma atrag chestiile astea mai dubioase :)

zi-mi doar ce-i dragonul...

Unknown spunea...

sau e tarhon?

salmi spunea...

Ah, ce buna e supa asta...am facut si eu de cateva pri dupa ce Diana a gatit-o la orele de bucatarie anul trecut. Am avut reteta de la ea. Mie imi place tare mult. Pentru cine e curios sa incerce, o recomand cu placere. E simpla de facut si e super gustoasa! Eu insa nu o pasez si pun smantana numai in farfurie...a mea arata putin altfel :).

Florina, la fel zice si Silvia, ca bucatareasa mai buna ca Elena de la ei dev la camin nu mai exista :).
Pupici dulci.

@Bogdana, e tarhon.

Anonim spunea...

eu m-am mai lasat odata pe mana tu cu supa si n-am avut regrete!au contraire!ia s-o incerc si pe-asta!

mamica de Sebastian spunea...

@Andreea asa e nu te poti pune cu gusturile altora.

@Floris doamne fereste cum sa ma supar pe el,doar m-a distrat remarca lui:))

@Manole sincer mie nu mi-a prea placut...

@Miha mie nu mi-a prea placut,oricum laptele si smintina mai taie din gustul prazului..

@Lumi incearca si apoi imi spui daca ti-a placut sau nu..


@Marci si eu prefer sa fac supele acasa,mai iau din cind in cind pt servici,e bine sa mai maninci ceva cald si ushor:))

@Bogdana de ce sa ma supar pe educatoarea,cind ea mi-a zis doar ce a zis Basse.Ea nu are de unde sa stie cum fac eu mincarea..

Anonim spunea...

copiii te miri ce mai spun, mai ales la gradinita sau scoala in clasele mici! eu ii sint insa recunoscatoare si astazi fiului meu, care dupa ce a spus la scoala prin clasa a patra, ca mama nu stie sa faca crema de zahar ars, mi-a adus reteta din revista Cravata rosie!!!!, se numea cred, reteta Olgutei rubrica cu pricina! in rest a ramas... sharmant pina in ziua de azi, cind nu uita sa spuna la masa, mai ales cind sint musafiri noi, mama stie sa faca doua supe, de taitesi sau galuste si ciorbe de perisoare!!eu ma distrez si cind vin duminica la masa, spun si eu, azi Suppe Nr. 1 sau Suppe Nr.2!! cert e.. ca stiu sa fac vreo cinci feluri, adaug si supa de la voi de azi!!

alina spunea...

să știi că și aici e populară supa asta, eu bănuiesc că e de origine englezească. nu e rea, dar eu prefer oricând ciorbele românești! :)
oricum, da, așa sunt copiii, le place ce noi nu putem înțelege, de ex eu la cămin în copilărie eram ahtiată după o zeamă lungă în care plutea doar niște fidea, era preferata mea! degeaba se chinuia sărmana mama să-mi gătească bine și sănătos, totul era bleah, eu preferam spălăturile de la cămin! :))

mamica de Sebastian spunea...

@Vergi si lu Base ii place ciorba de perishoare,el ii zice supa cu chiftele:))

@Alina nici macar nu a gustat din supa daca am facut-o...Mie de la camin mi-a ramas in minte supa de chimen si niste gogosi,piinea cu untura si ceapa:))