marți, 3 februarie 2009

Cum ar fi si cum te-ai simtii fiind bolnav cronic si stiind ca doar un transplant te-ar ajuta.Si speri si astepti si treci peste niste operatii si stari grele si urite,sper ca o sa-ti vezi copii si familia si o sa fii alaturi de ei pina la adinci batrinete.Si astepti si pe urma vestea cade ca o bomba,transplantul nu mai poate avea loc,organul donatorului e bolnav si el.Si ce faci?Ce simti?Ce astepti?

Azi am aflat vestea ca vecina mea nu mai poate face transplantul de rinichi deoarece rinichiul mamei sale e bolnav.Transplantul trebuia facut luna viitoare.Tatal si fratele ei nu-i pot dona tot pe cauza ca nu-s sanatosi.Azi m-am intilnit cu ea si mi-a spus.Am intrebat-o daca eu nu pot sa ma testez ca sa vad daca sintem compatibile.Nu a vrut sa stea de vorba cu mine.Probabil e dezamagita,probabil nu vrea mila nimanui.Probabil este pe o lista lunga de asteptare pt donare de organe de la cineva mort cerebral si probabil va mai astepta mult si bine caci trebuie sa se si potriveasca.
Nu stiu ce as face in locul ei.Din pacate,traiesc intr-o tare unde nu se prea face apel la populatie pt asemenea cazuri si probabil nu cred ca multi ar accepta alt organ ca deh,poate sint putini rasisti.Dar ce conteaza de la cine vine un organ cind stii ca ti-ar putea salva viata si ce ar conta un organ in minus daca ai stii ca ai putea salva viata unui om?

7 comentarii:

Unknown spunea...

cred ca nu ne putem imagina ce simte... iar sa astepte pe lista, mi se pare ca e ca la ruleta ruseasca... trist...

mamica de Sebastian spunea...

@Bogdana din pacate alta solutie nu exista,eu ma gindesc sa vorbesc serios cu ea si sa imi fac analizele de compatibilitate.Macar atit pot face pt ea si cei 2 copii ai ei.

Unknown spunea...

asta asa e... asa as face si eu in locul tau... macar ramai cu gandul ca ai incercat ceva pentru ea... sa ne mai tii la curent!

APRIL spunea...

Trist ...Si ceea ce ai postat imi intareste convingerea ca esti un om extraordinar.
Sper ca vecina ta sa gaseasca un donator si sa-si traiasca viata linistita alaturi de familia ei.

alina spunea...

Din păcate cred că șansele de compatibilitate sunt f mici, de aceea probabil nici nu vrea să-și mai facă speranțe care să fie spulberate în vânt. E trist, într-adevăr, dar eu nu știu dacă aș fi așa generoasă ca tine. M-aș gândi dacă nu cumva de organul ăla al meu ar avea nevoie mai târziu, Doamne ferește, cineva de la mine din familie ...

Anonim spunea...

ai atins unul din cele mai delicate dar importante subiecte ale zilelor noastre. Se intimpla un lucru trist de tot, pe de o parte a facut stiinta asa niste pasi uriasi, ca o viata se poate salva, cind inainte nu exista nicio sansa, pe de alta parte de unde donatori. Ar trebui facuta mai multa vilva in jurul subiectului, listele de asteptare pt. un organ sint interminabile si cind in sfirisit apare un donator, e de multe ori mult prea tirziu. Cind se intimpla aici asemenea cazuri, e drept ca doar legat de donari de singe pt. cazuri de leucemie , se anunta in presa si apar nespus de multi donatori. Nu se poate anunta cumva in presa? ideea ta este generoasa dar mai ales ca mami iti sint si tie miiniile cumva legate, iti poti permite sa ramii fara un organ vital, cind nu stii ce aduce ziua de miine, ce probleme s-ar putea sa ai tu dupa aia? suna egoist dar copilul tau are nevoie de tine intreaga, in schimb cu un pic de interes in presa sau televiziune se poatea ajunge la un rezultat. Si listele de asteptare trebuie sa aiba si o scala de prioritate absoluta.

mamica de Sebastian spunea...

@Bogdana am sa mai spun cind aflu ceva.

@April,sper si eu sa fie bine.

@Alina da sansa de compatibilitate ar fi mica dar macar stau cu gindul impacat.Nu stiu citi ar sari sa faca acest gest pt mine daca mi s-ar intimpla ceva.

@Vergi ai si tu dreptate,dar cum spuneam mai sus daca toata lumea s-ar gindi la el,daca eu doamne fereste as fi in situatia aia...Si copii ei ca si copilul meu au dreptul sa se bucure de mama,stiu cum e sa-ti pierzi mama.