joi, 18 februarie 2010

Nimic nou pe frontul de nord.Nici macar primavara nu vrea sa vina.Si daca ar veni ar trebui sa topeasca zapada cea de juma de metru.Saptamina viitoare e vacanta de sport,adica cine vrea sa mearga sa schieze si sa se dea cu sania.Da cred ca toata lumea s-a saturat de asa ceva.

Io caut infrigurata retete si meniuri pt o masa festiva.Adica tati de Basse implineste niste ani in martie si musafirii deja s-au poftit singuri si io tre sa ma pregatesc cu ceva special si memorabil:)Tre sa ma gindesc si la aperitive baubile ca sa fie tacimul complect.

Cu frigul de la noi mi-am facut o adevarata drogherie in dulapt.De ce?Pt ca stim ca pielea sufera pe timpul iernii si schimbarea brusca de la cald la rece si invers nu.i place.Dar mai ales miinile si picioarele au de suferit.De cind sint n-am avut asa miini si picioare aspre si uscate.In fiecare seara imi iau tuburile linga mine si dai si unge.Am cumparat deunazi un unt de corp foarte bun,intra rapid in piele si nu e greu nici de aplicat si nici nu ramine pielea lipicioasa lipicioasa.
Pt ten am o crema de la Yves Rocher hidratanta care face minuni iarna.

Si pielea de crocodil a lui Basse are de suferit din cauza frigului.E ca un smirghel si tot incerc sa-l ung cu diferite unguente de la farmacie care nu prea ajuta la nimic.In ultimul timp se irita si de la chilot si mi-e ca are alergie la limpezitor.Am sa cumpar unul pt alergici sa vad daca ajuta caci nu mai stiu ce sa fac cu el.Mereu se scarpina si il maninca pe tot corpul.

13 comentarii:

oana spunea...

Si Matteo avea pielea foarte uscata la coate si genunchi,credeam chiar ca era o forma de psorizis.pediatra a zis ca nu si mi-a dat o crema de farmacie care n-a rezolvat nimic,asa ca i-am luat un gel pe baza de aloe vera si cu ala pare sa treaca.

Inah spunea...

skincode fara uree (lapte hidratant) ar fi buna pentru Basse.
io ma descurc cu neutrogena si o crema pentru maini si unghii cu ulei de masline de la l'erbolario.
pentru ten....inca sunt in teste. iarna e nasol de tot si nu-mi e nimic pe plac.
la noi s-a mai imblanzait frigul, acuma ploua. nu stiu cat se mai zvarcoleste iarna asta, ca deja nu mai are nici un haz.

Inah spunea...

eucerin, nu skincode.
deh, tanti roza
:))

mamica de Sebastian spunea...

@oana eu am zis sa incerc cu ceva pe baza de musetel sau galbenele

@madalina eucerin este si la noi o sa incerc si cu aia,merci de pont.Am incercat ultima data cu decubal fiind mai grasa dar tot nu-i buna

Svea spunea...

Da, si eu am aceeasi problema, chiar cu cateva minute inainte de a veni la pc, m-am uns pe maini! Si cu coatele am aceeasi problema! Am fost si la doctor, mi-a dat alifii, dar ajuta si n-ajuta, cu frigul asta....

Inah spunea...

dupa dus sau baie, ungi basse cu laptele hidratant de la eucerin (ala fara uree e indicat la copii)...nu incarca pielea.
sper ca va fi de folos.
cauta si crema aia de maini cu ulei de masline (si vitamina E).
e l'erbolario (sigur aveti si voi...vorba aia, avem noi, la botswana:)) ).
combinata cu neutrogena e foarte eficienta in zona coatelor si genunchilor.

Ana-Maria spunea...

Cred ca ar trebui schimbat si detergentul , nu numai limpezitorul...sau pune mult mai putin detergent la spalat , redu doza...e ca o dermatita de contact.
Spala-i hainutele cu ceva neutru , sapunul pentru copii este ideal , cu ph neutru si limpezestele bine....macar o perioada , pana nu va mai avea pielicica aspra.
Uleiul de masline e tare bun...
Sanatate multa!

mamica de Sebastian spunea...

@Madalina de elbolario asta nu am auzit aici si nici nu am vazut,poate la magazinele naturiste o sa ma uit.

@anamaria detergentul l-am schimbat,cred ca trebuie si limpezitorul.Este special detergent si lipezitor pt alergici asa ca,cu asta defilam deocamdata

Ana-Maria spunea...

Mdap....eu una ma gandisem sa iti sugerez sa le elimini o perioada , sa nu mai speli hainutele lui Basse cu ele....stiu ca e ceva mai complicat...dar mi-am permis sa iti sugerez asta raportandu-ma la experienta mea cu copiii mei....asta am patit si eu cu Alex , spalandu-i hainutele cu detergent special si totusi...am patit-o.Ulterior i-am spalat , la mana din pacate , hainutele , cu sapun de copii sau , nu stiu daca iti amintesti , cu sapun din ala pentru barbierit...
In fine...la cate produse sunt in ziua de azi si din cele antialergice....avem de unde alege si nu pot decat sa va doresc sa scapati cu bine de problema asta cu pielicica!
Un weekend cat mai placut sa aveti!:)

Lucia spunea...

La noi a functionat Miniderm ..:)

mamica de Sebastian spunea...

@Anamaria asa ceva nu fac,sa spal hainutele la mina:)O sa incerc limpezitor si detenrgent neutral.

@lucia multumim de vizita,miniderm am folosit demult si nici un rezultat.

Lucia spunea...

Ma bucur ca ati gasit ceva care functioneaza.. o sa incercam si noi .. Pina acum am incercat cu sudocrem, natusan, Miniderm si inca o crema de pe aici pe care deja am uitat cum o cheama.. Miniderm-ul a dat rezultate insa il folosim pe bebe cam de 3 ori pe zi ..:)

mamica de Sebastian spunea...

@Lucia iti recomand cu draga inima lotiunea de la YR..si eu l-am dat pe Basse doar o data dupa baie si deja se vad imbunatatiri mari