marți, 11 mai 2010

Azi ma simt fericita si norocoasa.Nu stiu de ce..Poate din cauza ca e soare afara desi azi noapte au fost minus grade si nu ne-au promis azi mai mult de 10 grade.
Poate pentru ca am un copil fericit si sanatos..care in fiecare dimineata de cum deschide ochii incepe sa cinte ,sa-i turuie gura, sa sara si sa-mi spuna ca ma iubeste.

Poate ca citind pe alte bloguri cam ce se intimpla in Ro prin parcuri ma simt norocoasa ca traiesc intr-o tara cu oameni naivi...ca am petecul meu de iarba..unde copilul se poate juca linistit...unde la gradinita DOAMNELE EDUCATOARE...nu sint Doamne ci sint educatoare...ele sint acolo pt copii si nu copii pt ele....si ca Bamse ii invata pe copii sa nu se bata..

Si atunci ma intreb de ce mi-e dor de plaiurile natale..cind nu mai e nimic din linistea si naivitatea care erau atunci cind am plecat...Poate ar trebui sa merg pina acolo si apoi o sa-mi treaca..vorba unui prieten..

7 comentarii:

oana spunea...

Poate ti-e dor de acasa pentru ca ti-e dor de oameni...in cazul meu asa e...sunt emotionata inainte de fiecare plecare,abia astept sa revinin ro,sper de fiecare data ca nu o sa ma intorc cu un gust amar,dar de fiecare data sunt dezamagita...
Si daca poti sa treci peste situatia politica,economica,sociala,daca poti sa faci abstractie de faptul ca nimic nu se schimba,ca totul se degradeaza,si poti doar sa te bucuri de locuri si oameni,atunci mergi acasa si-o sa-ti fie bine!
o zi buna!

adra_bell spunea...

da, da, si pe mine ma supara vorba asta: a zis DOAMNA, a facut DOAMNA. Mi se pare ca nu impune respect ci distanta si superioritate

Ceska777 spunea...

Oana are dreptate! Cand noi astia aflati pe-afara spunem ca ne e dor de Romania atunci trebuie sa se inteleaga ca ne e dor de oamenii dragi ce acolo si ne e dor de amitirile legate de tara natala. Sigur ca nu o sa fim imunizati vreodata contra sentimentul de a fi roman pentru ca inca suntem si mereu vom fi. Chiar daca imi vor acorda in vara cetatenia -sper sa am noroc- nu inseamna ca eu sunt de maine nemtoaica. Nu am nici o jena sa spun ca vin din Romania. Pe mine ma recomanda faptele mele, modul de a gandi si de a ma comporta in societate. Si "Romania" a facut in cazul multora plecati treaba buna. Avem si o diaspora cu care ne putem mandri. Orice turma are insa si oi negre. Dincolo de culoarea pielii si de apartenenta la vreo nationalitate suntem oameni! Daca suntem....

Mariana spunea...

Ei si aici li se spune "SEÑO", si asa ii zice si fii-mea, e normal ca sa arati respectul...insa eu sunt multumita de fete ca si educatoare, le cunosc pe toate ca suntem in aceeasi firma.

mamica de Sebastian spunea...

@oana asa mi se intimpla si mie totdeauna vin cu un gust amar din ro..

@andra si mariana aici la educatoare copii le spun pe nume..nu cu Doamna..

@Ceska bafta sa primesti cetatenia.Asa si eu sint cetatean suedez din 2007 dar tot romanca ma consider,oricum nu am cum sa neg asta

mirela spunea...

Florina, cata dreptate ai. Ce bine ca ai avut curaj sa pleci de aici. Eu pot sa spun ca nu stiu ce viitor o sa-i ofer copilului meu in aceasta tara.

Gospodina de Criza spunea...

E normal sa-ti fie dor de tara. Dar regrete, bravooo, sa nu ai. Si noi am avut "Duoamne" educatoare si plangeam acasa in pumni.O experienta traumatizanta a fost, la noi!