marți, 23 martie 2010


Si tot in criza de timp si musafiri neanuntati am facut duminica o tarta sau placinta cu ananas.
Reteta

150 gr unt
1 dl zahar
3 dl faina
1 lingurita praf de copt
1 ou
2 dl smintina
1 dl zahar
1 lingurita zahar vanilat
500 de grame de ananas din conserva

Untul se freaca cu zaharul,faina si praful de copt si se intinde cu mina intr-o tava rotunda.
Oul cu ananasul smintina si zaharul se amesteca separat si se toarna peste aluatul din tava.Eu nu am avut smintina si am inlocuit-o cu iaurt cu fructe si am pus zahar doar 2 linguri.
Se da la cuptorul incins la 175 de grade 40 de minute.
Se poate servi cu frisca batuta ushor sau inghetata de vanilie.Dar merge si asa simplu cu o cana de cafea linga:)

6 comentarii:

Praf de Stele spunea...

Cred ca e delicioasa si imi face impresia ca merge destul de repede. Am s-o incerc si eu

Mariana spunea...

mmmmm, par efoarte bunutza dupa cat a mai ramas!

Anonim spunea...

Si asta arata bestial de bine...Cum se coace smantana aia de deasupra?Ramane moale sau se incheaga?As incerca si eu prajitura asta...ca suna tare bine!

mamica de Sebastian spunea...

@praf de stele am mai spus imi plac retetele rapide si bune.In 10 minute nici nu ai ce face..

@mariana te-ai prins ca a ramas putin a trecut repede

@Dintimisoara smintina aia e ca o crema dupa cu oul ala in ea:)

Ghiocel07 spunea...

Buna idee pentru o dupamasa racoroasa. Merge repede si nici nu necesita multe ingrediente. Aceste retete imi plac si mie. O s-o fac neaparat.
http://retetelemamei.wordpress.com/

Anonim spunea...

Am inteles , se incheaga...arata la consistenta ca si sarlota...Super!