vineri, 4 septembrie 2009

De citeva zile Basse vorbeste numai de arc si sageti.Ca isi cumpara arc si sageti si daca vin hotii o sa traga in ei.Ce naiv e.Nu am reusit sa mergem vara asta la high chaparall un loc unde s-a facut un film si a ramas recuzita si au facut un parc de distractii cu cowboy si indieni.Asta e,poate la anul vom avea mai mult timp liber.

Revenind la arc si sageti,de cite ori e suparat pe mine zice ca-si cumpara arc si sageti si ma omoara.I-am explicat ca nu e frumos sa zica asa si nu e bine.Am incercat sa-i explic ce e moartea dar nu intelege.

Ma tot intreaba de bunici,de bunicul din partea tatalui si de bunica din partea mea.Amindoi morti.I-am spus asta ca sint morti ca sint in cer.El zice ca ei dorm.M-a surprins cind a zis ca bunicul din partea tatalui a fost cu el in cer,ca si Basse a fost acolo si a venit la mami SI tati.Nu doar la mama sau tata.Eu nu i-am zis asta niciodata si nu cred ca cineva i-a explicat ca el vine din cer.
Nu e prea interesat de unde vin copii si nici nu intelege ce e moartea.Poate e mai bine asa.Pt el moartea e un somn si cei care mor merg in cer.
Nu l-am crescut nici in cultul ortodox.Adica sa-l invat rugaciuni sau sa-i spun despre Dumnezeu.Mi se pare prea mic sa-i explic asta si nici la biserica nu mergem deci nu are de unde sa stie.

Ne asteapta inca o zi doar noi doi.Sper ca azi sa nu mai ploua si sa putem iesi afara un pic.

6 comentarii:

alina spunea...

cu siguranta e ceva vazut la televizor sau auzit la colegi. :)

Ceska777 spunea...

Gaza a vazut in vacanta la bunicii din Romania icoane. Pe peretele de desupra patului in dormitorul bunicilor (pe care ni l-au cedau noua) sunt icoane cu Isus si Maria. Si gaza arata cu degetul intrebator .....asa ca i-am explicat. A inteles repede urmatoarele: Maria e mama lui Isus care e fiul lui Dumnezeu, care Dumnezeu e in cer....mai zice Amin si Aleluja, prinse din zbor de la bunica de aici.
Nu cred ca e rau ca cei mici sa spuna o rugaciune si sa stie ca au un ingeras pazitor, nu?

adra_bell spunea...

Interesante tare sagetile alea plus arcul aferent. Imi aduc aminte ca si eu imi doream in copilarie, dar invatasem sa-mi confectionez unul, dintr-o nuielusa elastica si sfoara.

mamica de Sebastian spunea...

@Alina totul e posibil desi ma indoiesc..ca a vazut asa ceva la tv

@Ceska cind am sa mergem in Ro am sa-l duc la biserica.Icoane avem si noi acasa dar nu m-a intrebat niciodata cine sint cei din icoane..

@Adra bell merci de tips cu nuielusa am sa caut una si am sa-i fac un arc,sper doar sa fie multumit:))

Anonim spunea...

E instinctiv pentru un baiat sa-si confectioneze arme, sa-si doreasca arcuri si sageti, nu trebuie infrinat acest instinct, e perfect normal , sint multi parinti care explica copiilor ca armele sint rele, ca arcurile sint periculoase ca-ti poti scoate ochii cu sagetile etc. apoi cind acei copii cresc si ii vad parintii cu rochie casatorindu-se cu altii barbati, se socheaza... păi dacă l-au crescut ca pe o fata ce vroiau sa aibă ?.. ce creşti aia ai :( un baiat trebuie crescut sa stie face fata pericolului, am in vecini un baietel care la 10 ani taia lemne cu tatal lui, si venea noaptea pe strada pina la mine sa-mi aduca medicamente trimise de parintii lui fara sa se teama de intuneric. si mai am un copil la vecinii de peste drum de mine de 15 ani care nu iase noaptea nici pina in curte de frica, tot pentru ca asa l-au crescut.. ii spuneau ..-Daca nu te culci chem Bau Baul...si asta au un fricos. A fi parinte e o mare responsabilitate nu ori cine îi face faţă cu brio. :)

Ganduri mici spunea...

Ai grija, caci multi copii confunda moartea cu somnul si ajung sa nu mai vrea sa se culce, de teama ca nu se vor mai trezi.