marți, 21 octombrie 2008

Sedinta cu parintii

Am avut joi sedinta cu parintii la gradi lu BAsse.Dar din motive de sanatate nu am scris.Acu incerc sa-mi aduc aminte cam ce s-a discutat,caci eu eram cam in alta lume.
La inceput ne-am prezentat noi parintii si am zis care odrasle le avem in grupa.S-a ales comitetul de parinti
Educatoarele ne-au servit cu prajitura cu morcovi,cafea,ceai si juice de mere.Pe urma au inceput sa vorbeasca despre ceea ce fac si vor sa faca cu copii anul asta scolar.

Programul e matematica,ii invata cifrele si sa numere pe copii.Au diferite metode,atit prin prezentarea numerelor cit si prin cintece si poezii.
In fiecare zii dupa masa de prinz au moment de cintece.Au o cutie in care tin diferite personaje principale din cintecele iubite de copii.Un copil este ales sa tina cutia.Un alt copil vine la el si il intreaba de cite ori sa bata in cutie.Dupa ce a batut in cutie se scoate un personaj si copii cinta cintecul despre acel personaj:)

Merg mult la biblioteca si imprumuta carti.Legat de carti,in fiecare joi un copil ales duce acasa o geanta cu carti.Iar luni aduce geanta inapoi plus o carte draga de acasa.Luni,marti si miercuri educatoarea citeste cartea iar joi copilul trebuie sa povesteasca despre ce e vorba in carte.Cei mai mici sint ajutati de ceilalti copii si de educatoare.

In 9 decembrie vor avea serbare de Santa Lucia,iar in primavara vor face un musical cu copii.
In fiecare anotimp vor fi vizitati de diferite personaje ale naturii.Luna asta au fost vizitati de Moshul Toamna:).Da aici Toamna e reprezentata de un mosh.Acu joi vor fi vizitati de un cerb,caci tot a fost perioada vinatori la cerbi.Copii au decis ca cerbul maninca floricele de porumb,asa ca vor face floricele de porumb.Iar copii vor primii reflectorizante de la cerb:)
Vor avea activitati multe afara.

Dupa aceea am fost invitati sa vedem un joc de poze cu copii din grupa,facut de educatoare.Pe urma am admirat desenele copiilor.

A fost foarte special,caci Basse a trecut la alta grupa din august,la grupa mare unde va sta pina va implinii 6 ani.
Am observat ca vobeste mult mai corect suedeza,adica pronunta corect cuvintele.Se vede diferenta mare de la grupa mica la grupa mare,unde copii sint mai mari si percep altfel lucrurile.

Mi s-a spus despre el ca e un copil vesel si prefera compania copiilor mai mari ca virsta decit el.

O poza m-a impresionat.Stateau toti copii sub un brad in parc,asesati unul linga altul iar peste haine aveau vestute reflectorizante.Stateau foarte atenti in timp ce educatoarea le citea o poveste.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hehehe, cred ca esti tare mandra de Basse! Se vede din modul in care vorbesti despre el. Abia astept sa vad poze de la gradi, de la serbari, si mai ales cu Basse cu reflectorizanta! :)

salmi spunea...

Foarte frumos, cam asa e si la caminul Silviei. Ei au si "fem års gruppen" acum, ii aduna pe copiii de 5 ani din tot caminul si merg in excursie. Tot cu vestutele acelea reflectorizante.

In cateva dimineti cand merg la scoala cu autobuzul, vin grupe de copii de la caminele din zona unde stau eu si merg la mare, tot asa in excursie. Autobuzul care ma duce pe mine la scoala merge pana la spital care epe malul marii. Sunt asa draguti puii mici, mereu ma gandesc la Silvia cum merge si ea. Caminul lor e aproape de spital si ca atare de mare, se vede din curtea lor...mereu merg ba sa hraneasca lebede, ba sa arunce pietre in mare, ba sa pescuiasca :).

Mie tare-mi place aici la gradi :).

mamica de Sebastian spunea...

@Katja daca citesti la Basse e Orange ai sa-ti dai seama ce inseamna pt mine,defapt pt fiecare mama puiul ei e cel mai cel..Stii tu chestia cu cioara
@miha da e bine ca voi stati la mare,noi avem doar un lac linga noi,marea e cam la 150 de km...Doar vara o vizitam.Si eu sint multumita de sistemul de gradinita de aici

Katja - stapana de Athos spunea...

Hei, ce-i cu tine/voi! De mult n-ati mai pus nimic pe blog! Sper ca totul e ok!

Anonim spunea...

m-am linistit peste ani, sa aflu ca o sedinta cu parintii a fost frumoasa si instructiva! ca profesoara incercam sa tin cit mai putine sedinte cu parintii , dupa principiul, ce tie nu iti place, altuia nu ii face!, dar e nevoie si de asemenea sedinte, mai ales, cind copiii sint asa de mici!recunosc, ca pe vremea aia in mine erau doi oameni, profesoara, care facea sedinte si mama, care mergea la sedinte, doar ca sa se certe cu profesorii , cind fiul meu lua note prea mici!! pe bune!adica , el ura de ex.matematica, genele ce sa ii faci si eu ii reprosam profesoarei, ca nu e in stare sa trezeasca in el dragostea pt. matematica!!!