Iata reteta vestitelor kanelbullar sau melcisori cu scortisoara..
5dl lapte
50 gr drojdie proaspata
150 g margarina sau unt
1 lingurita sare
1 dl zahar
850 g faina
Umplutura
30-50 de g margarina sau unt la temeperatura camerei
2-3 linguri zahar
1-2 lingurite scortisoara
La umplutura se poate scoate scortisoara si adauga cacao sau nuci sau orice altceva
Se topeste margarina si se adauga laptele,care trebuie sa fie la temperatura camerei,se topeste drojdia in lapte si margarina,se adauga zahar si faina.Se framinta pina aluatul devine omogen si se lasa la dospit 30 de minute..
Se ia aluatul se pune pe un pat de faina si se imparte in doua.Se ia cite o bucata de aluat si se intinde,se unge cu umplutura si se ruleaza.Se taia bucati de cite 5 cm si se pune pe tava.Melcisorii se ung cu ou batut si cu zahar vanilat,sau cu perle de zahar..
Se baga in cuptor incins si se tin 5-8 minute..
Si dupa coacere.
12 comentarii:
Nu pare prea complicat, cred ca incerc si eu. Ce inseamna dl? decilitru?
Sa stii ca nu e complicat deloc.Intr-o ora ai terminat totul
Dl inseamna decilitru..
WoW - Bestial. M-ai lasat fara cuvinte. Mai ales ca este "un dulce" la care Sebi (sotul meu) a tot poftit in week-end, nestiind sa-mi spuna exact ce vrea! Eu am sa pun si o glazura de ciocolata peste. Ce zici? Merge? Merci pentru reteta!
Da,cred ca merge si glazura de ciocolata dar o pui dupa ce le scoti din cuptor si se racesc un pic,sau poti sa pui si glazura alba,din zahar pudra si un pic de apa.
Aici sint foarte apreciate aceste kanelbullar,si foarte ushor de facut
Yamiii, ce pofta mi-ai facut! Pofta buna...
Cum spuneam, Diana le face singura si are numai...12 ani...asa ca indrazniti! ;)
Help! Ceva n-a mers... Nu stiu din ce motiv, dar melcisorii mei nu s-au "expandat", ci au ramas cam in aceeasi forma in care i-am pus in tava. Au crescut un pic mai mult si s-au facut ca niste turnulete. Consistenta lor e densa. Ceva nu e ok. Poti verifica, te rog, gramajele? Ei sunt tare buni ca si gust, insa nu-s ca cei din poza ta! :P
Poate drojdia a fost de vina,cita ai pus si din care ai pus.Ai lasat aluatul la dospit 30 de minute,la loc cald?
Mda... cred ca am elucidat misterul... 1. Am folosit drojdie uscata (dar cantitatea echivalenta celei proaspete) si 2. cel mai "dur" - am lasat aluatul 30 min in... frigider. Nu stiu unde mi-a fost capul (n-am citit dospit!!!). Eu am un aluat asemanator pentru blat de tarta care se lasa la frigider, blat pe care l-am facut in weekend si, din inertie, am trecut prin acelasi "procedeu". So, mea culpa!
Katja draga nu-i de mirare ca nu ti-au crescut daca ai lasat aluatul in frigider,trebuia la caldurica:)
Lasa ca data viitoare o sa-ti iasa bine
Nu cred ca drojdia a fost o problema,cred ca se poate folosi si cea uscata
Mda, uneori, in cazul unei minti obosite si a unor maini care fac 7 mii de lucruri simultan, a dospi si a fragezii e totuna!:D
@katja data viitoare o sa-ti iasa buni
Faina reteta, fiica-mea manaca mereu la gradi melci cu nuca/cioclata/scortisoara si e asa incantata (ca Basse de supa de praz :D). Am sa-i fac si eu pt weenkend.
Trimiteți un comentariu