luni, 29 septembrie 2008

Ce-am facut in weekend

Am fost libera weekendul asta.Defapt nu numai weekendul,sint libera si azi si marti,boierire curata:)
Deci pe linga problemele administrativo-casnice,am fost la cumparaturi si m-a cadorisit al meu sotzulache cu o masina de facut piine.Deja am probat-o de 2 ori,am facut o piine cu morcovi si una cu faina mixta..
Si ce ma bucura cel mai mult e ca am reusit sa citesc o carte intreaga,vineri seara si simbata seara.Cartea e scrisa de o scriitoare suedeza, Elise Johansson,foarte buna si cunoscuta zic ei,io abea acu am descoperit-o.Dar cartea mi-a placut.Face parte dintr-un ciclu de 3 volume.Eu l-am citit pe al 2-lea.Din pacate am cautat in dictionar sa vad cum se traduce titlul,dar fiind vorba de o floare,nu l-am gasit..Asta e,cam sarac dictionarul meu..Am facut cercetari,si cred ca e vorba despre anemona..
In carte vorba despre viata unei adolescente,Nancy, din ani 1940 ,pe vremea primului razboi mondial,cind Suedia era neutra in razboi.Si ca orice adolescenta traia in visul si in viata ei,a trait prima iubire si primul sarut,si prima dezamagire...
Basse mi-a spus de o mie de ori ca ma iubeste si m-a pupat de o suta de mii de ori,a vrut la gunga(leagan)pe terasa si l-am dat.L-am dus la Maxi,i-am luat un Max Box,hamburgare si cartofi pai,a ciugulit ceva dar a fost fericit ca a primit un dvd cu desene animate:)
Voi ce a-ti facut in weekend?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Culmea este ca am colindat magazinele de elctrocasnice cascand gura exat dupa o masina de facut paine. Toata lumea care are asa ceva mi-a spus cat de grozava este. Gata ! Ma duc sa-mi cupar si eu. Ma holbez la tot soiul de marci, care ce stie sa faca, cate programe are, etc. Deodata imi dau seama ca nu am unde sa pun mastodontul ala de facut paine in bucatarie. Efectiv nu mai am unde. Nu posed o bucataroaie mare si prin ea sunt insirate tot felul de aparate electrocasnice, undele le-am mai catzarat pe dulapuri si le dau jos din an in paste sa le mai spal, asa ca deocamdata am renuntat la a cumpara masina de facut paine. Avem in piata o brutarie foarte buna....ma consolez cu gandul asta.
Duminica.....am scos copiii in parc.

salmi spunea...

Noi am fost sambata la ziua portilor deschise la fata cea mare, am servit hamburgeri :)) pentru un tzel caritabil: strangem bani pentru excursia din vara cand copiii termina cl.6-a. Va fi banchetul lor.
Duminica am fost pana pe capul sudic al insulei, peisajul e minunat. Am avut parte de o vreme superba, toamna e minunata aici...pana prin noiembrie.

Anemona se spune pe suedeza sippa, si eu am cautat de zor in primavara cand au inflorit pe insula anemone de toate culorile: rödsippa, vitsippa, blåsippa si cred ca sunt si guldsippa.

Eu inca citesc carti pe lättsvenska, dar avansez incet-incet...si imi plac scriitorii suedezi, eu abiaa cum ii descopar.

O zi excelenta! :x

mamica de Sebastian spunea...

O ce ma bucur ca mi-ati raspuns
@Ruxel,si eu visam demult la o masina de facut piine,a mea nu e cine stie ce marca si nici nu a costat mult,dar sint multumita.Bucataria mea e si ea micuta,nu musai sa o ti la vedere,o bagi undeva si o scoti cind ai nevoie.Ma speriasem si eu ca o sa fac non stop piine,dar culmea,e mult mai satioasa si consistenta piinea facuta de masina decit cea cumparata.Nu mai vorbesc de pretz,aici o piine costa cel putin 2 euro..

mamica de Sebastian spunea...

@Salmi am citit despre voi ce a-ti facut in weekend.Abea astept sa inceapa si Base scoala.
Sa stii ca Mosippan,cartea care am citit-o e ushor de citit,doar ca are undele cuvinte,mai vechi,si mai de la tzara sa zic asa.Eu ti-o recomand cu toata inima
Din ciclu face parte Glassfågel,Mosippan si Nancy.Scriitoarea poveste despre copilaria,adolescenta si maturitatea lui Nancy.Abea astept sa le citesc si pe celelalte..

salmi spunea...

Multumesc de recomadare, abia acum am citit. Am sa le caut la biblioteca, sigur le gasesc.

Ma bucur ca am descoperit blogul tau, e o adevarata desfatare sa citesc si despre alti romani in Suedia. Pupici si numai bine.