joi, 29 aprilie 2010

Citit pe postul Adei despre subiectul cit timp petrecem cu copii nostri m-a apucat groaza si m-am luat cu miinile de cap..

Io petrec cu Basse in zilele stressate cam o ora din 24 cit are ziua.Putin dar ce sa-i faci,toata lumea e in criza si cu 2 jobburi ale mele n-am de ales.Ziua mea incepe pe la 5 jumate dimineata si se termina cam pe la 23..

Ieri insa pot sa zic ca am avut o zi fericita.Am fost libera si dupa ce l-am luat pe Basse acasa a vrut sa mergem in parcul de linga noi.SI ne-am dus cu bicicleta prea mica pt el si cu rotile cam dezumflate dar el cu ea a vrut.Nu cu trotineta noua care sta si-l asteapta.Ne-am dat amindoi in cele 5 minuni cit are micul parc dar cum Basse avea unele nevoi ce nu puteau fi executate in parc totul s-a intrerupt brusc si am venit catre casa..

Pe urma a auzit masine care vinde inghetata..SI a strigat din tot rarunchii ca vrea inghetata de la masina si asa am dat pe 12 bucati 10 euro.DAr cine l-a privit cu lacrimi in ochi si cu sufletul mare cum sta in fotoliu,se uita la desene si linge la inghetata:)

Dar in fiecare noapte il am linga mine si in fiecare seara cind sint libera eu ii fac baie,eu ii citesc si eu il adorm.Macar atit sa pot face si eu,macar de clipele astea sa-si aduca aminte.

10 comentarii:

Unknown spunea...

Am citit multe post-uri din urma, ca acum am gasit putin timp. Nici pe blog-ul meu nu am mai scris cum o faceam inainte. Cu doua job-uri, casa, Mariuca... stiu cum e si te inteleg perfect.

Uneori ma gandesc ca stau foarte putin cu ea, ca pierdem si una si cealalta momente pretioase. De-asta ma ambitionez si muncesc foarte mult, ca sa raman doar cu un job, cu afacerea noastra. Sa imi dau demisia, sa imi fac propriul program, sa o iau de la gradinita si sa incerc sa rezolv cat mai multe cat doarme. Ca apoi sa iesim afara, sa mergem in parc, sa ne jucam. Sper sa ajungem cat mai repede acolo! Ceea ce iti doresc si tie! :)

Ceska777 spunea...

Si la mine: un ochi rade altul plange. Rade ca are tot timpul, 24/24 sa il dedice copilului. Plange ca nu poate finanta ceea ce alti copii au: excursii, concedii, minunatii de jucarii sofisticate, haine mai bune, carti mai multe. Din banii mei de buzunar lunari ii platesc niste euroi amarati pe un carnet de economii poate strange destul sa faca un semestru in strainatate, scoala de muzica de joia si ora de gimnastica din fiecare miercuri. Cu cat creste insa cerintele vor fi si mai mari: finantarea unui sport, invatarea unui instrument, un calculator etc. Sper sa gasim o solutie care sa ii ofere tot ce are nevoie dar in primul rand doi parinti iubitori, cu timp pentru el. Asta chiar de-as avea bani candva tot nu-l pot cumpara.
Stiu ca orice mama ar prefera sa poata sa stea langa pui mult si bine, si te inteleg dar viata nu-i usoara niciunde.

angi spunea...

Important e CE FACEM!!!! in timpul cand suntem alaturi de copiii nostri!
Tu chiar FACI ceva!:)

Inah spunea...

si noi cat stateam, ma rog, au parintii nostri?
asa....de curiozitate.
ceva mai mult de "o ora", dar nu non-stop.aveam bunici, aveam tovarasi de joaca, veneau parintii de la servici, ne giugiuleam nitel,m si pe urma fiecare la treaba lui.
oricum, nu cred in ruptul capului ca poti sa stai numai o ora pe zi cu copilul tau.
aaaaaa, se poate intampla asta totusi daca nu renunti la viata ta sociala trepidanta, daca bati barurile si cafenelele (in stil "cosmo" cu prietenele corporatiste singure/maritate, fara copii, in speranta regasirii tineretii aventuroase pierdute) dupa ce ai iesit de la servici la 19.30 - 20.00.)
asta, dupa ce l-ai azvarlit pe jumatate adormit la o gradinita. de la care il ia un bunic, o matusa sau o bona la 17.30.
ai, sa nu ne acrim viata aiurea. muncim mult ca sa le asiguram o viata decenta, sa nu fim nevoiti sa le zicem "mananca paine goala, ca nu am bani de carne" sau "nu pot sa-ti iau jucaria asta decat la craciun, pana atunci, ia bucata asta de lemn si joaca-te"
astea sunt vremurile.
p.s. io stau chiar mai mult de o ora zilnic. stau chiar 6!!!
sunt si zile foarte pline, dar nici atunci nu stau doar "o ora" cu Puf.
p.s. bull-shit-uri.

mamica de Sebastian spunea...

@Inah poate tu esti mai norocoasa,dar noi nu avem bunici si nici matusi pe aici,bone nici atit.Si programul meu de lucru uneori e aiurea...Ma trezesc la 5-5 jumate si la 7 tre sa fiu la munci si ajung acasa pe la 5 dupa ameaza,sau intru la 12 jumate si ajung acasa la 21,21 jumate uneori si la 22 jumate...cind Basse doarme dus la ora aia..din pacate eu lucrez in ture...si nu am program fix doar de dimineata..Plus ca lucrez si weekendurile acelasi program..Asa ca nu poti sa spui ca sint bull-shituri.

Anonim spunea...

sunt bull-shit-uri, asculta-ma.
concluzii trase de prietena mea, Mona, care e "artista", sta acasa si isi trimite copilul cu microbuzul la gradinita. microbuzul il aduce acasa la 18.30.acum are 6 ani si de la 2 ani viata lui e asa. copilul e foarte speriat si se teme ca nu cumva sa-i gaseasca morti cand se intoarce acasa. ea, in timpul asta, nu face mai nimic. "artist neinteles", "lume rea", "in mitocania asta, nimeni nu recunoaste valoarea"....
concluzii trase de prietena mea Mihaela al carei copil e tinut in timpul saptamanii de parintii ei (si doar in week-end il are acasa). Mihaela care isi planifica "o zi de frumusete" in fiecare sambata. pentru ca asa trebuie si ce importanta are ca nu si-a mai vazut copilul de o saptmana? masajul anticelulitic, electrostimularea si impachetarile cu parafina sunt esentiale pentru o mama.
concluzii trase de fostul meu sef care si-a crescut copilul cu bone, invatatoare / profesoare platite, el stand degeaba la servici pana la 20.00 (ca sa zica lumea "bey, ce om important, cat munceste").
si sotia lui zabovea aiurea la servici, doar-doar i-o lua lumea de "somitati ganditoare si ocupate". copilul era bolnav, avea lectii, nu conta. ei stateau degeaba.
concluzii trase de prietena mea Liana care vrea in fiecare zi, la sfarsitul programului "sa iesim si noi , ca fetele, la o pizza, o salata, ceva...o barfa, mai bine hai la mall", cu toate ca acasa o asteapta un copil.
concluzii trase de te miri cine, speriata de crunta realitate si de faptul ca posteritatea o va pastra drept "o mama fara inima".
hai sa ne linistim constiinta. hai sa generalizam.
nu numai "ea" e asa. toate suntem asa. toate petrecem "o ora" pe zi cu copiii nostri.
deci, bull-shit.
eu refuz sa subscriu.
Inah sunt, dar nu merge google neam.

mamica de Sebastian spunea...

Or fi pt ei ca io nu am timp de asa ceva.La munca muncesc de-mi sar capacele uneori vin de la un servici si merg la celalalt.Prietene nu am si nu am iesit de vre-un an undeva cu"prietene"si la cum arat nu ma duc nici la sport si nici la ceva cosmetica sau salon de frumusete.O fi pt altii care au bani si timp pt asa ceva.Ei au cu cine lasa copilul,eu il las la gradi ca nu am altundeva..Mi-ar prinde si mie un bunic o bunica o buna,dar de unde..
Dar ai dreptate azi am ajuns la ora 16 acasa deci mai pot sa stau cu copilul pina pe la ora 20 cind adoarme.Dar asta e in zilele fericite..

Inah spunea...

si cred ca pana la articolul cu concluziile distruselor fara inima, nu ti-ai fi facut asemenea probleme.
vezi ce chestie diabolica si generalizarea asta?
distrusele s-au linistit si peste tine au navalit procesele de constiinta.
n-are rost: esti o mama absolut ok.
muncesti mult, insa nu furi din timpul pe care trebuie sa-l petreci cu el ore bune pentru cine stie ce fandacsii.
p.s. Puf a devenit filosof: "o gaura nu poate fi prietena: nu are maini, nu are picioare, nu are cap".e profund.
:))

Praf de Stele spunea...

E foarte bine ca ati fost in parc si v-ati distrat !In ziua de azi e greu sa faci fata cheltuielilor si de aceea cam toti avem cate 2 jobburi, dar incearca atunci cand esti libera sa petreci cat mai mult timp cu copilul tau, pt ca va veni o vreme , crede-ma, cand ti-ai dori sa intorci timpul inapoi !

Claudiu Boanca spunea...

poti castiga un dolar daca te inscrii cu un anunt pe oursdeal,com