joi, 29 ianuarie 2009

Din bucataria suedeza


Am mincat intr-o zii la restaurantul spitalului vestita supa de cascaval cu sunca.Aici supele sint groase, tip crema dar sint foarte bune si consistente.Am luat de la bucatarese reteta si am prestat-o aseara.Am avut succes si plus se face in 10 minute,din nou.

Supa crema cu cascaval si sunca.
1 ardei rosu
1 zucchini
o ceapa sau niste praz,partea verde cam 10 cm.
Praf de curry
600 ml de supa de pui.
lapte,frisca lichida
2 linguri faina.
250 gr brinza topita.

Se caleste ardeiul,zucchini si ceapa intr-un pic de ulei,se adauca curry ,faina si se acopera supa de pui si se lasa la fiert 5 minute.Se adauga laptele,frisca lichida si brinza topota,se amesteca incet fara sa se fiarba caci se poate taie.Se presara piper alb deasupra.Se adauga felii de sunca taiate subtiri cam 80 de gr.Se serveste cu piine proaspata.
Revin cu poze mai tirziu..
E delicioasa.

8 comentarii:

Anonim spunea...

arata bine de tot.si defapt chiar daca scrii "zii" cu doi de i, pe mine nu ma deranjeaza ca-s tot din diaspora si am uitat sa scriu si sa vorbesc corect multe cuvinte, dar gustul conteaza!!si aici is groase supele!parca tot de o ciorba de perisoare mi-e dor!

mamica de Sebastian spunea...

@Lumi asta e cu gramatica,mai uita omul ce si cum se scrie...

Anonim spunea...

de tinut minte!! in legatura cu scrisul, asta este, ma trezesc si eu cu tot mai multe probleme de gramatica si am facut filologia!!!cea mai mare o am de studenta, cea cu virgula si mai sint. Important e ca scriem si inca in doua limbi!!!

mamica de Sebastian spunea...

@vergi merita incercata supa,cit despre gramatica e si normal sa mai uitam,si eu am luat aproape 10 la intrarea in facultate,dar vorba ta...2 limbi e mult.Acum mai mult gindesc pe suedeza decit pe romaneste

Anonim spunea...

eu si visez in franceza:-))
si oricum incerc supa ta ! azi!am zis!

mamica de Sebastian spunea...

@lumi sa-mi spui cum ti s-a parut si daca ti-a iesit.Noua ne-a placut mult

Anonim spunea...

super a iesit!ne-am lins pe degete!sa ne mai pui retzete!

mamica de Sebastian spunea...

@lumi ma bucur,am sa mai pun cind aflu ceva nou:)