vineri, 7 noiembrie 2008

Zile gri

Se anunta un weekend gri,rece,umed,ploios,cetos ce mai toate cele.Gindidu-ma la asta m-a apucat depresia si o pofta nebuna sa cumpar,sa cheluiesc si mi s-a pus pata pe carti.Am fost azi la librarie si m-am uitat la cele mai noi si mai bine vindute,la cele mai bune recenzii.Si bineinteles la preturi,care la librarie e aproape dublu pret decit daca le comand pe internet.Asa ca am venit acasa si mi-am comandat 3 carti.Le primesc saptamina viitoare.

Acasa sintem toti obositi,toti cu serviciul si cu programul lui.Basse a adormit in fotoliu uitindu-se la desene.A luat 2 imbucaturi din cina si dus a fost.Eu am citit 2 pagini din cartea pe care o citesc,am vorbit cu o prietena juma de ora la tel si mi-am spalat bucataria.Miine s-au anuntat musafiri.Tre sa ma gindesc la ceva meniu,dar asta doar dupa un somn bun.

Cind vin cu bussul de la munca trecem prin padure.Defapt toata zona de sud,unde locuim noi e plin de padure.Chiar imi aduc aminte cind am venit prima oara in vizita aici.L-am intrebat pe sotz daca nu mai au si ei altceva decit padure.Dar nu despre asta vroiam sa scriu.

Se lasase ceata peste padure,prin padure.Parca era o lume de basm,cind Fat Frumos merge prin padurea fermecata,unde asteapta sa se intilneaca cu zmeul.Padurea e uscata plina de fum si ceata.Asa mi s-a parut mie azi,ca treceam printr-o padure fermecata.Bine ca nu m-am transformat in ceva lighioana.Sau poate mi s-a parut

8 comentarii:

carpeta plutitoare spunea...

posteaza niste foto! eu sunt nebuna dupa genul asta de paduri in prag de toamna-iarna.
cartiile le citesti in suedeza? esti demult acolo? sotul tau este suedez?
ehh, te-am ciuruit cu intrebarile. take it easy... daca ai chef si timp, raspunde-mi.

disa spunea...

la noi in tara, e inca frumos si cald. Parca ar fi primavara.
Nu mai e mult si gata cu zile insorite...

Andreea Demirgian spunea...

Da, da, vrem poze! Poze cu padureee!

mamica de Sebastian spunea...

@jeni o sa incerc sa caut niste poze cu astfel de paduri...daca nu am sa fac eu.Sint aici de 5 ani,sotul meu e roman,si cartile le citesc in suedeza ca nu am cum sa-mi fac rost de carti in romana,nu trimite nimeni in afara:)

@Disa noi avem 6 luni grele si deprimante in fata noastra

@Ada am sa incerc sa fac ceva poze:)

salmi spunea...

Florina, poliromul trimite carti in afara, eu am facut 3 comenzi de cand sunt in Suedia. Si au promotii faine de tot! Intra pe www.polirom.ro si vezi...

Eu inca n-am ajuns la nivelul de deprimare nordic. Mie imi place ca de la 1 Dec ei incep cu sarbatorile, isi impodobesc frumos casele si geamurile cu lumini si parca atmosfera e alta...apoi ianuarie ce mai e intunecata, februarie trece repede ca e scurta :) si din martie apar ghioceii...zia e deja mai lunga. Io n-as zice 6 luni de acum, dar io-s mai optimista de felul meu ;).

Pupici multi si o duminica frumoasa va doresc!

mamica de Sebastian spunea...

@miha merci de pont cu poliromul,am sa ma uit sa vad ce carti au...
Cit despre deprimare nu stiu ce sa zic,aici la noi e mereu o zona intunecata,ploioasa...poate la voi pe insula e altfel..

salmi spunea...

Da, anul trecut cel putin a fost declarat locul cu cele mai multe zile cu soare din Suedia. E si asta ceva...

mamica de Sebastian spunea...

@Miha,pai vezi,anul trecut la noi in afara faptului ca am avut o vara de tot rahatul,15-20 de grade si ploaie non stop,in decembrie am avut 24 de minute soare,deci iti dai seama..