luni, 17 noiembrie 2008

Neliniste

Tot weekendul am fost nelinistita.Nu-mi gaseam locul nu stiam ce sa fac.Asa ca m-am refugiat in carti.
Nelinistea vine de la jobbul meu.La spital se fac reduceri masive de personal si ultimii angajati sint pe lista neagra.Vineri seful a avut sedinta cu mai marii spitalului si inevitabilul s-a petrecut.De la 1 ianuarie se va micsora personalul in spital,plus ca o sectie se inchide,personalul de acolo trebuie plasat pe celelalte sectii.
Miine ma duc la munca cu groasa,fara nici o tragere de inima.Stiu ca e marti si vor fi 3 ceasuri rele cu o veste rea.
Anul asta Mos Craciun nu va mai fi atit de bucuros,si nici atit de darnic fata de mine ca in ceilalti ani.Din ianuarie voi fi somer cu diploma.Urasc termenul asta.Urasc sa ma duc la fortele de munca,caci totdeauna am evitat sa fac parte din acei oameni.Urasc sa stau sa ma gindesc unde voi lucra,cind voi lucra.Si iar va fi un an fara concediu,un an plin de sacrificii..

14 comentarii:

starsgates spunea...

Îmi pare rău ptr. tine, dar poate ,,tot răul spre bine,, cum zice românul.

salmi spunea...

Florina, imi pare rau. Stiu care e situatia spitalelor din Suedia, din pacate de la un an la altul bugetul se reduce si ca atare si personalul.
Poate totusi cele 3 ceasuri rele de maine vor fi pentru altele, nu pentu tine...tin pumnii!

Gandeste pozitiv, nu e totul negru...exista si nuante de gri pe undeva...

mamica de Sebastian spunea...

Starsgates si Miha multumesc pt sustinere,dar din pacate nu mai sper la nimic bun..

alina spunea...

Of, e nasol, cu recesiunea asta globală statele încearcă și mai abitir să reducă bugetele, deci mulți vom fi afectați. Dar poate totuși nu ți se va întâmpla și ție. Chiar dacă va fi așa, măcar ești pregătită pentru ce e mai rău. E greu, îmi dau seama, dar poate așa apare un job mai bun, cine știe, nu trebuie să-ți pierzi speranța. Sănătatea e cea mai importantă, restul toate, aproape, sunt rezolvabile.
Eu îți țin pumnii să fie bine!!!

Anonim spunea...

Un gand curat plin speranta si de la mine. Sa dea Domnul sa fie totul spre bine.

mamica de Sebastian spunea...

@multumesc mult de gindurile bune si frumoase,chiar am nevoie caci sint aproape de gaura neagra..

carpeta plutitoare spunea...

hey, capul sus! o sa fie bine, gandestete ca nu traiesti in Angola sau Romania. De bine de rau pana iti gasesti ceva de munca, statul te poate sustine. Stiu ca e nasol, insa nu dispera, se va gasi o solutie.

Anonim spunea...

sigur e tragic ce se intipla dar nu se reduce personalul la voia intimplarii, exista niste linii directoare cum ar veni. Asa ca de ce sa disperi, pina nu stii despre ce e vorba? poate nu esti printre ei , desi dureros ramine, ca vor fi destui , care vor plinge! eu una am crezut pina in pinzele albe, ca va fi totul bine si de regula a fost! asa ca nu exista zi cu trei ceasuri rele, exista doar o incredere, care va invinge. Cumva mi se pare ciudat, la voi e pericolul ca ramineti pe drumuri, la noi a venit azi o asistenta , sa ii marim salarul!!i l-am marit, chiar merita si cum eu sint, sef servici personal, asa m-a prezentat Mircea la fete, sa nu se iste discutii, sotia sefului, tare mi-ar fi parut rau, sa nu o fi facut! din pacate sau din fericire, noi am primit in Romania o excelenta pregatire profesionala, dar nu am invatat sa fim patroni! si ma bucur pt. asta.

Anonim spunea...

mai adaug ceva, marti e ziua Sfintului Anton, nu se poate sa fie zi rea, o sa vezi, ca in final va fi totul bine! Sfintul Anton este ocrotitorul meu, la intrarea in casa am o icoana cu el primita de la un pacient pictor si pictata pe o tzigla a unei biserici darimate!! in fiecare zi il rog sa ne ocroteasca si chiar o face! culmea coincidentei, in fatza praxisului nostru e o statuie cu Sfintul Anton, caruia eu ii aprind in fiecare marti cite o luminare!

mamica de Sebastian spunea...

Din pacate n-am aflat nici alba nici neagra,vad ca trag fiecare de timp.COntract de munca am pina la sfirsitul lui ianuarie,si ei sint olbigati prin lege ca sa ne dea aviz cu o luna inainte...O sa vedem ce va fi.Din pacate se joaca cu nervii nostrii.LA noi pe sectie sintem 8 persoane in total cu contract pina la sfirsitul lui ianuarie

Katja - stapana de Athos spunea...

Vin si eu in sustinerea celor care au scris mai sus. Fii tare, priveste inainte si nu te lasa lovita de problemele de la munca. Gandeste-te ca ai un Basse superb langa tine care nu trebuie sa te vada suparata. Spune-ne ca totul e ok acum la munca si ca tu nu esti pe acea "lista neagra". Eu asta imi doresc sa citesc in urmatorul tau post!

alina spunea...

Îți ținem pumnii să fie totul bine, Florina, fruntea sus!

Anonim spunea...

stii ce sa faci?haz de necaz!e singuruk sfat!si nu iti fie teama, cum te-ai descurcat pana acum, o vei face si in continuare, cu goana dupa job!esti o invingatoare deja numai prin faptul ca ai imigrat!

mamica de Sebastian spunea...

@katjia merci mult.iti dai seama ca nu ma arat lu base
@alina sper sa fie bine
@lumi ar fi bine sa pot face cum zici tu,din pacate eu sint o fire mai prapastioasa si pun raul inainte