miercuri, 26 noiembrie 2008

Cornuri umplute cu gem




Cornuri pufoase si umplute cu gem
100 gr margarina sau unt
1 dl zahar
1 ou
1,5 dl lapte
6-8 dl faina
3 lingurite praf de copt

Zaharul se freaca cu margarina,se adauga oul si laptele si la sfirsit faina amestecata cu cele 3 lingurite praf de copt.Se face un aluat care se imparte in 4
Se intinde cu sucitorul fiecare parte,pe rind si se taie in triunghiuri care se umple cu gem si se ruleaza.La sfirsit se ung cu un ou batut si se coc la cuptor incins la 225 de grade cam 10 minute

14 comentarii:

Anonim spunea...

Super arata ! Banuiesc si ca sunt la fel de gustoase. esti tare priceputa bag de seama :) Felicitari.
Eu cu atatea bloguri culinare.....ma scurg pe langa laptop citind si uitandu-ma la bunatatile de-acolo.

starsgates spunea...

Cred c-am să încerc şi eu.:)

mamica de Sebastian spunea...

@ruxi nici eu nu-s cine stie ce experta si nici rabdare nu am,imi plac lucrurile simple si bune:)

@stars se fac repede sa stii

salmi spunea...

Yaaaamiiiii! Cum am incercat cateva retete de ale tale si mi-au iesit super, sunt sigura ca am sa le fac...revin cu impresii.

mamica de Sebastian spunea...

@miha spor si bafta:)

alina spunea...

Florina, mamă, tu mă omori cu rețetele tale, mai ales acum că n-am voie să poftesc ... da' nici timp n-am să răsuflu, uf, trebuie să încerc neapărat măcar rețeta asta!!!

mamica de Sebastian spunea...

@Alina singura solutie e sa vii pina la mine ca sa papi:)

Katja - stapana de Athos spunea...

Cornulete astea ale tale au avut asa un efect incat pentru cateva secunde chiar am crezut ca miroase langa mine a zahar vanilat. Ce-i drept, senzatia aceasta olfactiva a venit la pachet cu cea a unei imagini din copilarie in care mama facea un platou urias cu aceste delicatese!

mamica de Sebastian spunea...

@Cata te cred,si mama facea ceva asemanator:)

alina spunea...

Of, de-ai fi numai o țâră mai aproape, zău așa ... :))

brontozaurel spunea...

arata foarte bine... si asta o spune o fata care in general nu e pasionata de cornuri cu gem :)

mamica de Sebastian spunea...

@brontozaurel sint si bune si arata si bine,si mai sint si ushor de facut:)

Anonim spunea...

o sa incerc sa le fac, fiind una din prajiturile preferate ale sotului meu! cred totusi ca trebuie indeminare sa le faci asa egale , sint curioasa cum o sa ma descurc , eu fiind de felul meu cum spune tot dragul de barbat al meu, doua miini stingi! decit ca eu sint chiar stingace!!!

mamica de Sebastian spunea...

@vergi nu musai sa-ti iasa uniform toate,caci nici mie nu mi-au iesit,cit despre indemanare nici eu nu ma prea laud:)