duminică, 26 aprilie 2009

Prajitura cu morcovi


Blat inainte de coacere

Glazura

Blat dupa coacere


Sectiune

O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata aici
Aveti nevoie de
4 oua
4 dl zahar tos
250 gr faina
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
2 lingurite praf de copt
200 gr unt topit
300 de grame de morcovi dati prin razatoarea mica

Glazura
125 gr de unt
1 dl brinza topita
3 dl zahar pudra
2 lingurite zahar vanilat

Blatul
Se bat ouale cu zaharul cu mixerul pina se face o spuma,se adauga celelalte ingrediente,untul si morcovii si se pun intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Cumptorul se incalzeste la 200 de grade si prajitura se coace 20 de minute

Glazura
Se freaca cu mixerul untul cu brinza topita si se adauga un pic cite un pic zaharul si se bate pina devine o crema moale..

Cind blatul e gata copt se scoate si se lasa la racit,se adauga glazura deasupra si se taie in patrate..

5 comentarii:

bp spunea...

sint fan praji cu morcov, dar o fac mult mai simpa, morcov, faina, zahar, ulei, rezulta ceva mai rudimentar...asta mi se pare interesanta, si combinatia cu brinza topita mi se pare tare curioasa.

mariamirabela spunea...

Arata bine, as incerca si eu.

Branza topita?! Dar nu iese prea sarata? Ce fel de branza topita? Din aia triunghiuri?

mamica de Sebastian spunea...

@BP asta e mult mai rafinata

@MAriamirabela incearca cu brinza philadelphia,ca nu e sarata..

mariamirabela spunea...

Ha, m-am gandit eu ca despre aia ese vorba, crema de branza! :) Dar sigur nu se face greu? Ca eu nu prea mai pot sa bat cu mixerul ca obosesc imediat. Sa stiu sa-mi chem ajutorul!

Dama de te pică spunea...

Ai postat retete numai una si una. Cel mai mult ma bucura ca nu e nimic cu vanilie. Urasc vanilia.

Pe blogul tau poftesc aproape de miezul noptii. E crud sentimentul, luand in considerare problemele de sanatate pe care le am si care nu-mi permit sa mananc dupa ora 8 seara.
Am o pofta nebuna de desert. Off, ce ma pui sa-ndur.