sâmbătă, 27 decembrie 2008

Aroma sarbatorilor

La Ortodoxi e plina luna decembrie si un pic din ianuarie de sarbatori.O gramada de sfinti care trebuie sarbatoriti,deci prilej de distractie,beutura si mincare.Pluns intre acesti sfinti apare si un Mos Craciun si un Revelion.

Citesc,vad si imi aduc aminte de aromele acestor luni.Pe aici printre straini nu mai e aceeasi aroma,acelasi sentiment.Degeaba miroase in casa a sarmale,cirnati,pastrama si cozonac caci afara e pustiu,nu se aude nici musca.Toti stau in casele si pe la casele lor,se odihnesc si se ghiftuiesc.Nimeni nu-ti bate la usha si nu-ti trece pragul.Toti ai tau parca te-au uitat,au devenit ma indiferenti si mai reci.Am impresia ca sint un pic si mai invidiosi..Daca anul trecut am primit 10 urari de bine,anul asta doar 1.Cum se poate ca doar o singura persoana sa-si fi adus aminte de noi?Devenim roboti nu stim altceva decit munca si casa si casa si munca.Asteptam vara si concediul care trece si o luam iar de la capat.Asteptam Craciunul si trec anii peste noi..

Nu pot sa spun ca-mi lipseste ceva,l-as minia pe Dumnezeu si pe altii care nu au chiar nimic.SI cind imi aduc aminte sau vad asemenea cazuri ma inviorez,sar in picioare si zic pina aci.

9 comentarii:

mara spunea...

stai linistita, nici in romania nu mai e cum era pe vremuri. bogati sau saraci, lumea fuge la munte, nu se mai fac vizite chiar asa pe nepusa masa, doar cate un sms izolat cu ocazia vreunui sfant. in rest, lumea sarbatoreste mai mult in deplasare decat acasa, cozy, nice.

mamica de Sebastian spunea...

Pai da,in ro e alta viata,simti ca traiesti,aici nu prea...

Anonim spunea...

cel mai bun sfat este, nu baga in seama! adevarul este ca eu vad la noi , si noi avem un cerc foarte mare de prieteni aici, de sarbatori am sunat la toti, la noi nimeni! pina am inteles, in afara de mine, care am tot timpul din lume de sarbatori, toti au avut atitea pe cap, de unde timp de sunat?? adica, noi am fost toate zilele de sarbatori invitati, eu nu am facut decit o piftie pt. fiul meu de fapt. Care la rindul lui nu a putut veni la noi la traditionala masa de craciun, ca au plecat a doua zi la schi. Asa ca in final e bine si asa! si atita timp cit ai mica ta familie, e minunat!inteleapta mea mami spunea de fiecare data, adevaratii tai prieteni sint familia ta! si tu ii ai! sotul tau si baietelul vostru! ei nu o sa uite niciodata sa te caute, sa iti spuna o vorba buna! chiar cind base va fi om mare! fiul meu suna zilnic, si daca ar geme cabinetul lui de pacienti, mai intii afla cum imi merge mie!

mamica de Sebastian spunea...

@vergi cred ca tre sa ma obisnuiesc cu ideea ca sintem doar noi 3

Anonim spunea...

lasa ca e frumos si asa!cel putzin peisajul de afara e mai clean;-)

Anonim spunea...

De aceeasi "boala" sufar si eu de sarbatori aici, printre straini. Ma gasesc bine, nimic de zis, dar sarbatorile au alt farmec in Romania. Inca ... nu cele de la oras, unde fiecare sta in patratica lui, ci la tara, in satucul de munte al socrilor unde imi place la nebunie sa merg. Si unde se mai pastreaza inca (nu 100% ce-i drept) aroma sarbatorilor si traditiile de odinioara. Ceva gen Creanga in Amintirile lui...

Inah spunea...

nu te imbata cu apa rece...ca nici in Romania nu-i mare sfaraiala.
voi sa fiti sanatosi, sa va iubiti si sa va bucurati de clipele petrecute impreuna.
La multi ani!
O imbratisare calda si toate gandurile bune.

Anonim spunea...

LA MULTI ANI,Florina.Multe bucurii si caldura in suflet,sanatate multa si iubire.

mamica de Sebastian spunea...

@lumi da,tot mai bine e acasa,acolo unde te simti cel mai bine

@abramburica,cred ca mie mi-e dor de ceea ce a fost,de trecut..

@Ina nu e mai bine,da parca e mai altfel in curtea vecinului:))

@Floris multumim la fel.