vineri, 1 aprilie 2011





Deci Cornulete cu crema de lamaie

Pentru aluat

50 gr drojdie
3 dl lapte rece
2 oua
2 linguri zahar
250 gr unt
11 dl faina

Pentru crema

3 dl frisca lichida
2 galbenusuri de ou
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
3 linguri zahar
3 lingurite faina de cartofi(cred ca amidon)
2 lingurite zahar vanilat

Ornament ou si perle de zahar

Prima data se face crema.
Se fierb toate ingredinetele (in afara de zaharul vanilat)la foc mic pana se ingroasa.Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul
Se farmiteaza drojdia si se amesteca cu laptele rece pana se topeste.Adaugam ou,zahar,untul.Si la sfarsit adaugam faina si o framantam.Eu am pus vreo 12-13 dl faina.
Aluatul se pune pe masa de lucru fainata si se imparte in 4.Se formeaza 4 bile de aluat.Aluatul se intinde si se taie in 2 apoi in 4 si apoi se formeaza triunghiuri.Se aseaza la baza triunghiuliu o lingurita de cremea se ruleaza si se pune cu coltul in jos.
Se lasa la dospit pana se dubleaza circa o ora.
Se coc la 250 de grade cam 6 minute.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Prima expresie care mi-a inundat creierul blocat la pozele astea a fost UAU....poi am inghitit in sec si am citit reteta , cu savoare....si am zis ca e un "trebuie" pentru viitor....:D
Weekend placut sa aveti!

floridecamp spunea...

delicios!!!!!

Mihaela spunea...

Super abia astept sa vina weekendul sa incerc reteta. Pana atunci din pacate nu am timp. Urati-mi noroc, sper sa iasa la fel de aratoase.

Manole spunea...

La multi ani, draga mea! Sa fii iubita! Sa0ti traiasca familia si sa ti se implineasca tot ce-ti doresti! :)

Anonim spunea...

Pare destul de apetisant...cred ca azi am sa incerc si eu reteta ta! multumesc mult de idee si un pupic!