joi, 12 martie 2009

Zvon de primavara

Diminetile cind sint libera nu reusesc sa dorm mai mult de ora sase jumate.Ma trezeste lumina din geam chiar daca sint jaluzelele trase.Ora s-a marit cu 5 ore.Deci adio tristeti si deprimari.De acu gata se zvoneste primavara.

Cu toate ca afara e probabil minus grade caci e bruma.Soarele e mai puternic si pasarile incep sa ciripeasca.Ieri dupa ameaza a iesit soarele desi dimineata iarna inca mai dadea din coate cu o ninsoare.Soarele intra pe fereastra de la sufragerie,initial am avut impresia ca cineva a aprins o lampa,dar era lampa noastra care ne incalzeste,soarele atotputernic.Imi vine sa ma duc sa ma inchin la el,asa cum probabil faceau paginii si stramosii nostri..Am avut chiar impresia ca e vara.De acu nu mai e mult.Daca se schimba ora la sfirsitul lunii iar vom avea nopti scurte si zile numa bune de stat pe afara pina pe la 11 noaptea..

Am auzit cirduri de cocori.Daca asta toamna vedeam cum pleaca ratele si gistele,si imi aduceam aminte de toamnele din ro si mai ales toamnele scolare cind la fel vedeam cirduri de pasari calatoare si stiam ca pleaca in tarile calde.Ma intrebam cum o fi acolo.

Si mi-am adus iar aminte de scoala generala.Am vorbit cu o colega pe mess,se intilnesc caci au trecut 20 de ani de cind am terminat generala.Ce trece vremea.

Imi simt iar sufletul mugur de fluier:))

4 comentarii:

mariamirabela spunea...

Si la noi se simte, si la noi! S-a marit ziua, cand plec eu la serviciu la 6.20 este aproape lumina, nu ma mai sperie nici un caine si in curand imi pun si pardesiul in loc de haina de iarna!
Asha de bine ma simt cand vad ca vine primavara!

Anonim spunea...

Da, si la noi se simte ca ziua a crescut. Din pacate in fiecare zi daca nu ninge, ploua. Daca nu ploua, ninge. E frig si urat. Eu vreau sa vina primavara. Iubesc primavara.

salmi spunea...

Florina, mai stiu pe cineva ca tine...cu pasarele ciripind la geam si cu raze de soare dezmierdand sufrageria. ;)

Mie imi place atat de mult cum e aici...si vara cu noptile ei scurte. La noi nici nu se intuneca cerul in miezul verii, pe mare e un continuu crepuscul, e minunat...abia astept perioada aceea iar!

mamica de Sebastian spunea...

@Dupa ce ca ieri m-am bucurat,azi avem iar zapada...

@Miha si mie imi plac noptile de vara de aici...Numa sa nu ploua:)