vineri, 6 martie 2009

Ieri am avut o zi linistita.Pe acasa cu Basse ca demult nu ne-am mai intilnit noi doi decit asa rar si amar.Ieri ne-am uitat la desene amindoi,am fost un pic afara,am facut mincare de spanac si am citit inainte de culcare..

Parca vorbeste mai bine,sau doar mi se pare mie.Am impresia ca se grabeste cind vrea sa zica ceva si de aia poceste cuvintele.MArti mergem la audionom si probabil dupa aceea vom primit timp la logoped

Intr-una din zile pe cind eu eram la bucatarie si el cocotat pe mobila aranja luminarile in suport si le numara.Mare mi-a fost mirarea cind a inceput sa numere pina la 4 pe engleza.E meritul Dorei de la desene,care numara pe engleza si invata copii diferite cuvinte.Deci Basse stie numara corect pina la 4 pe engleza,si pina la 10 pe suedeza si romaneste:)

4 comentarii:

Ruxel spunea...

Eu ma numar printre parintii care, la Alex cel putin, am zorit-o sa stie multe lucruri din vreme, gen:sa numere, sa stie culorile. Mi se parea mie ca, cu cat stie mai multe, cu atat va fi mai apreciata. Pe la 5 ani, educatoarea de la gradinita mi-a spus sa o las in pace pentru ca altfel in clasa I la scoala se va plictisi si nu o va mai atrage. Asa am facut si totul a fost ok. La Bia, nici sa vreau si nu as putea sa-i bag in cap ceva ce ea nu vrea. De ex., ea a invatat culorile (si nu pe toate, ca sa nu mai vorbim ca nu deosebeste nuantzele) ultima dintre copiii cu care isi face veacul. Sa numere, stie, dar sare peste 7, nu-i place ei. Numara si in engleza pana la 10, dar nu a fost nimic fortat.
Din tot ce am scris mai sus, sper sa nu las cumva de inteles ca am impresia ca tu l-ai forta pe Basse in vreun fel, nicidecum.
Incep sa fiu mai atenta la ceea ce scriu, pentru ca vad ca in ultima vreme mi se interpreteaza vorbele.

mamica de Sebastian spunea...

@Ruxi eu nu l-am fortat,a invatat singur.Am observat ca daca insist sa faca ceva se incapatineaza sa-l faca.
Eu il las in ritmul sau..
Aici la gradi pe la 5-6 ani incep cu numerele,nu-i forteaza nici cu poezii.Basse nu stie nici o poezie doar cintecele

Ruxel spunea...

@Florina: exact asta nu vroiam sa se inteleaga din comentariul meu: cum ca tu l-ai fortat pe Basse, din contra, in ultimele fraze din comentariul meu am spus ca STIU ca nu ai facut asta :)

mamica de Sebastian spunea...

@Ruxi eu am inteles.Am confirmat si eu ca nu l-am fortat,si nici macar la gradi nu-i forteaza..