duminică, 29 martie 2009

Amintiri de primavara

O scriere dintr-un blog mi-a adus aminte de demult.De timpul cind credeam in tot si in toate si mai ales in povesti de dragoste.Toata lumea a citit "La Medeleni".Eu am toate cartile scrise de Ionel Teodoreanu.Eram fascinata si indragostita de el.
Asa ca intr-o primavara pe cind eram clasa a 8-a visam la iubire pura si curata mi-am pus si eu niste crengi de cires in apa.

Toate sint duse si apuse,nu mai am crengi de cires,doar diminetile si atmosfera care-mi aduce aminte de vremuri apuse.Iar ma apuca melancolia....

4 comentarii:

Ana Thomas spunea...

@Mamico....hmmmm, e primavara si in California....si in sufletul meu.
Am recitit acum cateva zile "Lorelei" de Ionel Teodoreanu...Au fost cateva fragmente care mi-au placut enorm,de fapt si eu sunt indragostita de scrierile sensibilului Teodoreanu.
"Se temea cã nu mai e tânãr, cã nu mai e de ajuns de tânãr. Putea sã dea altora impresia tinereţii, dându-şi pinteni, provocând în el galopul vital, - dar Luli era tânãrã fãrã comandã, fãrã efort, permanent, involuntar. Era pur şi simplu, dincolo de interpretare.[…] Cu nouãsprezece ani în urmã avea vârsta lui Luli. Ea poate cã nici nu se nãscuse. Putea sã-i fie tatã. Dar vârsta lui iubea vârsta ei. Numele tinereţii era Luli. şi Luli era în el departe, ca şi ceea ce-i în amintire, rãmas în urmã fãrã viitor, într-un îngheţ al timpului."
Asta si pentru ca ma regasesc cumva in aceasta situatie...
Si...
"Gabico, cred cã n-am sã mai scriu…
- Cum, Lorelei? şi ce-ai sã faci?
- Am sã mã bucur de viaţã !"

mamica de Sebastian spunea...

@tartoras, Doamne cit am plins citind Lorelai...Pacat ca nu le mai am cu mine

Ceska777 spunea...

Vai, chiar as vrea sa-ti pot trimite niste crengi de cires!(pana la tine o sa atarne de ele chiar ciresele :-))))))

mamica de Sebastian spunea...

@ceska asa ma tem si io,dar mai avem o luna pina inmugureste si la noi ceva