miercuri, 30 iunie 2010

Licurici de vara...

Basse ma tot intreaba ca unde era el cind eu eram mica.SI eu i-am zis ca a fost in cer,a fost un ingeras.Si el strigind ca nu vrea sa fie ingeras nu vrea sa fie mort.Si i-am zis ca nu a fost mort si ca el ne-a ales pe mine si pe tati sa vina la noi.

Asa il alint eu,ingerasul meu.

El zice ca eu sint familia lui,eu cu tati de Basse,si ca e bine sa ai o familie.El nu vrea sa fie fara familie.

Si Bunu e tatal meu si Bunu lui si doar al lui a lu nimeni altcineva.Cind aude Bunu lesina de fericire.

marți, 29 iunie 2010

Simbata sintem liberi,si chiar daca voi fi solicitata sa merg la munca voi refuza.I-am promis lu Basse ca-l duc intr-un orasel western.Problema e ca m-am uitat pe siteul cu vremea si simbata ne anunta ca v-a fi zi caniculara cu,tineti-va bine,29 de grade celsius.Asa ca stau si ma gindesc daca n-o fi mai bine sa mergem la mare daca tot e asa de cald.Ca marea noastra e cam la 120 de km si putem sta o zi intreaga daca e asa de cald sper doar ca apa sa fie calduta sa ne putem si imbaia.
O sa vorbesc si cu tati de Basse sa vedem el ce propune.Ca oraselul il gasim si alta data dar zi libera si cu atita soare nu se stie.Oricum pina simbata se poate schimba vremea ca doar de aia e vreme probabila

luni, 28 iunie 2010






















Dupa ce mi-am culcat vagabondul,mi-am udat florile am remarcat ca e foarte liniste afara.Azi a fost o zi caniculara.Dimineata am reusit sa stau la soare ca si musca,o juma de ora,dar dupa ameaza nu a mai fost chip.Basse s-a cam inrosit dar am noroc ca are pigment bun si pina miine se face negru.Acum sufla un vinticel rece si nu-i chip de stat pe terasa.Mi-am luat doar aparatul photo, am pornit in jurul casei....si iara mai sus rezultatul....

duminică, 27 iunie 2010

Ieri Basse s-a jucat cu vecinii si s-au ciocnit.Si-a spart buza si a venit plingind acasa ca ii curgea singe.Se sperie cind vede singe.
Am inceput sa-l doftoricesc si se plingea ca acuma nu mai poate sa vorbeasca toata ziua.Si l-am intrebat daca o sa reuseasca sa taca o zi intreaga.Normal ca a zis ca nu,ca nu-i tace gura decit cind doarme:).Macar a fost sincer si a recunoscut.

vineri, 25 iunie 2010

Azi aici se sarbatoreste midsommar(mijlocul verii)care mai mult a fost o primavara tirzie.Oricum saptamina asta a fost frumos si cald,peste 15 grade.Toata lumea e libera,mai putin cei care lucreaza in domeniul sanatatii si politistii cred:).
Si eu cum lucrez in sanatate midsommarul il petrec la munca.Baietii mei au treaba cu camera,asa ca nu se vor plictisi..

Problema e ca,,,,casa arata ca la balamuc.Tot ce a fost in camera e in sufrageria de sus.O gramada de praf si mizerie, nu numai sus dar si jos.Plus tati de Basse,om harnic si cu imaginatie,mai vrea sa renoveze si jos in sala de mese..

Apropo...a cumparat singur materialele..deci a zis ca e surpriza cind sint gata toate.Am sa incerc sa nu ma arat dezamagita cind v-a fi gata,si daca nu-mi va placea,caci tot ce face face cu drag si din inima.Dar mi-ar place si mie sa ma intrebe cineva ce si cum vreau.Dar daca stau strimb si judec drept nu prea are pe cine,ca eu mai mult pe la munca sint.

De ex si azi am sa merg sa-i distrez si sa le gatesc la cei de la munca si nu acasa.Miine termin mai devreme munca si am zis ca facem gratar daca n-o ploua..

Da am zis ca le gatesc la cei de la munca,la psihiatrie.Caci in fiecare vineri seara avem o seara "in familie".Personalul gateste preferintele lor culinare si ei platesc pt asta o suma simbolica.

Tot stau si ma gindesc la ei,majoritatea sint fara familie si chiar daca au avut,din motive medicale au ales sa se desparta.Asa ca singura lor familie sintem noi personalul.SI cel mai greu e de sarbatori cind toti se intilnesc si ei sint singuri in apartamentele lor..
Azi le-am promis ca le fac piine si le duc sa avem pt masa de seara..
Miine le fac faimosul meu tort cu capsuni:))

joi, 24 iunie 2010

Ucenicul lu tata..
















Baietii mei s-au apucat de renovat camera de oaspeti de sus si nu se putea fara haine de lucru pt Basse...Treaba merge struna acuma:))

miercuri, 23 iunie 2010

Mai aproape de cer..







Basse ia vacanta pe 9 iulie.Ceilalti doi vecini,Elin si Sebastian,deja sint in vacanta.

Basse e la gradi dimineata si ceilalti ii simt lipsa.Ieri,zice tati de Basse ,ca l-au tot cautat desi le-a spus ca vine la ora 3 dupa ameaza.

Azi la ora 10 trecute fix suna la usa.Vecinu mic-ude-i Basse.L-a gradinita,spun.Ma duc pe terasa sa citesc,maninca,dar nu fac plaja,ca soarele ii cu dinti.Ii aud cum se joaca.Ii vad cum vin prin gardul viu,ca doi sori mici,si intreaba de Basse.Nu-i acasa,vine la ora 15.Si intreaba ca unde-i.La gradinita.Se duc la fel,prin gardul viu ca doi sori mici.

Se joaca frumos pina la un moment dat toti 3 cind din nu stiu ce cauza se iau la cearta.Exact ca in poezia lu Topirceanu.Se supara unul pe altul.Si dupa 5 minute se cauta..

E bine sa fi copil sa nu ai notiunea timpului,sa nu ai timp de parinti din cauza ca trebuie sa te joci cu prietenii.E bine ca miniile si supararile lor tin 5 minute.Sper sa ramina prieteni si cind vor fi mari.

Basse al meu il tot imbratiseaza pe celalata Sebastian.Celuilalt nu-i place.Basse meu ii zice ca-l iubeste si e prietenul lui:))
Dimineata ne-am trezit cu un soare orbitor la geam.Basse a vrut un tricou tip maieu..ca doar e vara asa ca l-am cremuit..nu ca ar mai avea nevoie ca arata ca un tiganus.Eu am nevoie de soare sa nu o iau razna de tot.Asa ca astept sa apara pe terasa si sa ma pun pe-o patura macar jumate de ora.Apoi zburd pina la munca..

vineri, 18 iunie 2010



Ieri mi-am achizitionat o umbrela noua de la H&M...MI-a facut cu ochiul din cosul cu umbrele si cum cea veche s-a dus hop pe ea.Ca nu vroiam o umbrela banala si neagra.Vroiam ceva care sa ma vada toata lumea ce umbrela faina am io:)
Torturi surori.



Nu nu avem 2 sarbatoriti,avem doar un sarbatorit,baiatul nasilor de botez a lui Basse.Si tortul facut de mine e intotdeauna primit cu bucurie.Si cum Basse e un copil alintat trebuie sa-i fac si lui unul sa nu se simta neglijat.Oricum tortul cu capsuni e preferatul lui Basse.
Asa ca deseara dupa ce ies de la munci mergem la party,sper sa mai fie vreo felie de tort si pentru mine:)
Azi am ascultat-o pe Ada la radio si mi-am adus aminte de diminetile mele din Ro cind eram tinara si nelinistita,cind alarma de ceas de dimineata nu era mobilul ci un ceas cu radio care ma trezea cu un post de radio din Bucuresti care cred ca se numea Kiss fm si erau 2 moderatori de dimineata,o fata si un baiat,Dana si Razvan parca se numeau cei 2.

Ada m-a dus inapoi prin muzica difuzata in anii 90,cei mai frumosi ani din viata mea trecuta.

In bucatarie aveam un radiocasetofon vechi, chiriit si cirpit de multe ori. Serile le petreceam ascultind Radio Sonvest Oradea,unde i-am descoperit pe Conexiuni..o trupa care are niste melodii dumnezeiesti.Sonvest Oradea ascultam si cind mergeam la prietena mea si stateam la birfe pina tirziu,cu alti multi amici unde ne facea cartofi pai cu smintina si usturoi.Fiecare aveam emisiunea favorita si moderatorii favoriti si fantizam,doamne ce mai fantizam.Acum fantizam via internet:).


Of unde sint diminetile acelea.

Acum diminetile mele sint pline de un copil ciufulit,kafeaua bauta in graba sau bauta rece in cel putin 5 ore,o kafea bauta in fata televizorului uitindu-ma la desene animate alaturi de acelasi copil ciufulit si tocmai scos din asternuturile calde.
De ascultat radio nici nu mai poate fi vorba:).

Diminetile mele nu sint tocmai calde sa pot sa stau e terasa si sa-mi savurez linistita kafeaua.

marți, 15 iunie 2010


You are The Moon


Hope, expectation, Bright promises.


The Moon is a card of magic and mystery - when prominent you know that nothing is as it seems, particularly when it concerns relationships. All logic is thrown out the window.


The Moon is all about visions and illusions, madness, genius and poetry. This is a card that has to do with sleep, and so with both dreams and nightmares. It is a scary card in that it warns that there might be hidden enemies, tricks and falsehoods. But it should also be remembered that this is a card of great creativity, of powerful magic, primal feelings and intuition. You may be going through a time of emotional and mental trial; if you have any past mental problems, you must be vigilant in taking your medication but avoid drugs or alcohol, as abuse of either will cause them irreparable damage. This time however, can also result in great creativity, psychic powers, visions and insight. You can and should trust your intuition.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.



Asta cu sa am incredere in intuitie o nimerit-o pe deplin,caci asa si fac....Ascult de fluturii din stomac:)


Pauza de ploaie.



Surprinsa de Basse in cimpul muncii:))

Piine cu morcovi







Piine cu morcovi..
400 ml apa
30 ml ulei
800 gr faina dintre care eu pun 3 linguri de faina graham si 3 linguri de faina de secara macinata mai mare..
1 morcov potrivit razuit pe razuitoarea mica..
o lingurita sare si o lingurita simburti de floarea soarelui..
Mi-e cam frig.Stau imbracata cam de vara adica cu pantaloni trei sferturi si sosete:))
SI Basse saracu tuseste si zice ca-l doare capul.Sta linistit in fotoliu si se uita la desene.NU e genul lui.SI eu care ma bucuram ca e mai bine...Sper doar sa nu faca febra.

EU stau si tot pindesc si mut suportul cu rufe ba mai spre soare ba mai spre terasa dupa cum apare si dispare soarele sau ploaia...OFf ca dimineata era un soare frumos si am zis ca e numai bine la gramada de rufe ce am de spalat.
Acum citeva saptamini am primit pe posta o instiintare cum ca vine hornarul azi la ora 9:00.Nimic deosebit pina aici,de obicei venea un nene in virsta.Azi cind am deschis usa am vazut un Adonis blond si plin de funingine..Base e numai ochi si urechi..si linga el..Acum curata soba si hornul si eu ma uit la ei:)

luni, 14 iunie 2010

Cica saptamina viitoare e mijlocul verii.Care vara?cind la ora actuala sint 11 grade si noros.Noi iar cu gecile de toamna-primavara,pantofi.Am avut vreo 4 zile de soare si cald si gata vara..

Basse a reusit sa raceasca.Nu-i de mirare ca sta doar in tricou afara cind vineri a fost atit de rece si batea un vint de a rupt 2 plopi.Noroc ca nu a cazut pe casa gainilor ca le facea friptura..
Asa ca azi noapte s-a trezit cu nasu infundat si mi-a cerut puf-puf si pina si-a facut efectul s-a tot invirtit o juma de ora.Acum stranuta si are niste muuuuuuuuuuuuci...Sper doar sa nu faca febra..

SI io mai ca as baga niste lemne pe foc:))

joi, 10 iunie 2010

"Nu-i lumina nicari
Or murit tati oamenii
Si atit m-oi duce noaptea
Pin m-oi intilni cu Moartea
Sa ma puie-n copirseu
La un loc cu Dumnezau"

Asta scriam si asta simteam pe 10 iunie 1999...acu 11 ani.Au trecut 11 ani si eu am uitat ce zi trista din viata mea a fost..
Sper sa ma ierte de acolo de sus si am sa aprind o lumanare..
Rochita pt un bebe de fetita la care mergem azi.M-am indragostit de ea de cum am vazut-o in magazin si m-a apucat nostalgia si parerile de rau ca nu am fetita..

marți, 8 iunie 2010

Fiecare mama si parinte isi creste copilul cam cum il duce capul si intuitia..
Eu probabil ca am o problema MARE..

Copilul e botezat la 7 luni.Am fost cu el cind avea 6 luni in Ro si soacra mai sa faca infarct ca nu e botezat.

Traiesc intr-o tara multireligioasa.Lu Basse nu i-am povestit despre religie,ca exista un Dumnezeu care sa.l apere si sa-l ocroteasca.Nu vreau sa stie de un Dumnezeu care-l pedepseste.

De ce trebuie sa ma duc sa ma spovedesc preotului ca am pacatuit?Nu e un fel de atac la persoana si pudoare?Nu e cumva un control in masa...sa stie el tot ce se intimpla in casa si sufletul meu?

Nu l-am dus intr-o biserica decit la botez,si aia era una suedeza,fara icoane is sfinti pe pereti.A fost intr-o moscheie si a auzit cum cinta imamii dar mare lucru nu m.a intrebat.
Nu l-am invatat nici o rugaciune,spun pt el in gind la culcare ingerasul.
Nu cred ca are rost sa-i incarc minte cu fel de fel de rugaciuni si povesti de speriat copii...ca daca nu face aia i se intimpla ceva rau..

Dumnezeul ortodox,sau cel putin mesajul preotilor ortodoxi descrie un Dumnezeu razbunator si rau,care te pedepseste daca nu faci dupa regulile lui..
Pai de ce?Ce Dumnezeu e ala care-ti vrea raul si nu te lasa sa te odihnesti duminica cind poate e singura zi pe saptamina cind poti sa dormi mai mult,de ce trebuie sa mergi la biserica sa asculti ce zice preotul.
De ce copii mici trebuie impartasiti...cind ei,potrivit bibliei,sint fara pacat.

De ce moartea in religia ortodoxa e privita cu frica cind defapt e doar o eliberare a sufletului de trupul cel greu incercat..

Probabil sint o mama PAGINA...dar eu cred ca e mai bine asa pentru copil sa descopere el si sa aleaga el in ce sa creada si nu sa-i impun eu.

luni, 7 iunie 2010

Gata s-o gatat cu huzureala ,plaja si alea bune.Azi i-am zis mai mult soptit lu Tati de Basse ca sa faca iara focu ca e frig,si el sare ca ars te-ai timpit sint 12 grade afara unde sa fac focu..

Da 12 grade dupa cele 25 de ieri si un soare dogoritor.
12 grade cu ploaie si vind si mohorit..
M-am multumit sa aprind lumanarele iar prin casa sa mai incalzesc atmosfera
Si copiii iar is exilati in case la tv,desenat,uitat la videoclipuri,joaca de-a hotii si vardistii si tupu:)

sâmbătă, 5 iunie 2010



















Ieri am terminat cu cei 20 de metrii cubi de lemne de crapat si aranjat asa ca am sarbatorit cu un gratar,primul pe anul asta nu ca nu ar mai fi fost vreme buna pina acum dar se nimerea ca sa fim doar unul dintre parinti acasa.Asa ca ieri saracu tati de Basse dupa o munca titanica a mai prajit si mici dar ne-au picat bine:)
Azi fiind iar soare si cald si io cum nu am fost multumita de flori,tot ieri,tati de Basse mi-a luat de la piata Pelargonii asa ca am scos celelalte ,care nu stiu ce sint,si am plantat in locul lor pelargonii.Am mutat si ghivecele cele mai mari..
Copii au facut prima baie in piscina de anul asta.Bineintles ca de anul trecut ceva piese de la pompa electrica s-au ratacit si piscina lu Basse a ramas neumflata ca io n-am plaminii asa de tari sa o umflu:).Azi am facut si prima plaja pe anul asta..

joi, 3 iunie 2010

Mult soare, verde,albastru si un copil